dimecres, 30 de novembre del 2022

PROJECTE BLAU: JO SÍ SALUDO A TOTHOM! les Cuques i els Dragolins en acció!

Aquest mes de novembre, les aules de les Cuques i els Dragolins hem estat treballant a fons el projecte BLAU (projecte que fem totes les escoles de la FEP) a través de la maleta pedagògica amb l'activitat: JO SÍ SALUDO A TOTHOM (Justícia Global).

Vam adaptar l'activitat a les característiques que tenim i ens ha quedat un treball molt xulo! Aquesta activitat ens va semblar molt interessant per a treballar les habilitats comunicatives i socials, reflexionar-hi i posar-ho en pràctica per a fer d'aquest aprenentatge un aprenentage profund, una experiència vivencial, funcional i sentir-nos part del canvi cap a un món nou. L'esperança és irrenunciable!!

L'activitat la vam dividir en tres parts: Reflexió, activitat plàstica i sortida( acció pràctica)

Reflexió. 

A la pissarra magnètica, enganxem els pictogrames de les emocions, maneres de saludar-nos, etc. I els infants van escollint amb les que es senten més còmodes.

Els observem, fem jocs de rol-playing, un memori i d’altres propostes per a que la comprensió dels pictogrames presentats i escollits sigui el màxim real i vivencial.


Activitat plàstica. 

Després, a l’espai EMOCIONART, on treballem les emocions a través de l’expressió artística, acabem de fer-nos nostres els pictogrames escollits retallant i classificant-los. Els pictogrames són els següents:


Sortida al carrer. 

Aquí, tenint en compte els suports que hauríem de demanar per a poder sortit tots/es al carrer amb seguretat, vam decidir fer la tasca 3 per l’escola i anar repartint els pictogrames que hem preparat i ens ajudaran a mantenir contacte visual, somriure, saludar amb educació i repartir missatges positius. 




L’avaluació de l’activitat és molt positiva. Treballar la comunicació, les habilitats socials, el anar a buscar gent i veure que el que donem es rep amb amor i es torna en un somriure, una cara de felicitat i per tant, un feedback positiu que ens ensenya que val la pena acostar-nos als altres, ser amables i crear una comunitat d’aprenentatge afectuós i de confiança.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada