dilluns, 7 de novembre del 2022

ESPAI D’EXPERIMENTACIÓ LÚDICA A LES AULES DE LES CUQUES I ELS DRAGOLINS

Qui no ha jugat amb plastilina? Qui no ha barrejat colors fins a convertir una massa multicolor en un color fosc i marronós? La mal·leabilitat, elasticitat, tacte, colors i funcionalitat fa que jugar amb plastilina sigui una de les activitats que més agrada als infants. Jugar amb plastilina té molts beneficis però fer-ho resulta molt creatiu i divertit.

Amb plastilina podeu fer figures, objectes o fins i tot dibuixar un paisatge o un retrat. Hi ha infinitat de petites eines, la majoria de plàstic, per poder-la treballar. Des de corrons per estirar-la a motles per tallar-la o paletes per donar-li forma. Jugar amb aquest tipus de materials permet als nens treballar amb les mans fent boletes, estirant xurros mentre treballen la mobilitat fina.

A trets generals la plastilina resulta un material ideal perquè els nens facin manualitats alhora que els serveix per:

·         Practicar la motricitat fina: fent boletes, xurros, aplanant-la…

·         Creativitat: poden fer el que es proposin, des d’objectes i animals a monstres o pintar sobre un dibuix.

·         Treballar els colors: barrejant colors poden fer-ne d’altres, ordenar boletes de colors…

·         Aprenentatge de diferents matèries: de manera creativa les nens poden treballar volums, geometries, colors, ordenació, nombres… mentre s’ho passen bé.

·         Relaxació: hi ha nens que treballar amb aquest tipus de material suau i mal·leable els ajuda a relaxar-se. Fer una bola, després estirar-la, tallar, després ajuntar… Sense presses i sense cap objectiu concret.

·         Concentració: a l’igual que la relaxació en la concentració els nens es centren en un objectiu a curt termini per fer una figura o experimentar que pot sortir amb un xurro, per exemple.

A les aules de les Cuques i els Dragolins, experimentar amb plastilina, ens encanta!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada