dijous, 9 de desembre del 2021

QUÈ SÓN ELS PECS?

Treballar durant tres o més cursos, seguint els passos i veient com es pot ajudar a estructurar i ordenar el que hi ha en aquell caparró (que és molt més del que sembla), anar observant con gaudeix amb la comunicació, amb que el món l’entengui i ell comprengui el món, intercanviar imatges i donar estructura a aquells trossets de paper, saber que vol, necessita... i un dia, apareix la veu, l’articulació d’aquella paraula, la frase demanant que vol unes tisores i pega per treballar, que té més gana i vol que li donis pa, que té ganes de jugar i que li facis pessigolles... pell de gallina i emoció extrema... no saps si has de cridar d’alegria o contenir-te per no trencar aquella màgia... això és brutal, un progrés a pas de tortuga, de formiga o de dinosaure segons l’infant... però un pas de petit gegant! Això són els PECS.

Els PECS és un sistema de comunicació per intercanvi d’imatges.

Els PECS es poden utilitzar tant com a sistema alternatiu com augmentatiu de comunicació, ja que no inhibeix el desenvolupament de la comunicació oral.

Amb el sistema de PECS ensenyem als infants “com” comunicar-se i que aprenguin a iniciar-se en els contactes socials. Amb el seu us i aprenentatge els nens aprenen a transmetre missatges específics amb diferents estructures.

El sistema PECS està format per 6 fases. És necessari seguir els passos del sistema correctament i per això, des de l’escola, els logopedes i mestres, acompanyem i assessorem als pares, mares i tutors/es a través de tot el procés.

Un procés màgic amb uns resultats ben reals!

A l’escola, ja sabeu que tenim una fada madrina (l’Espe) i un mag (en Carlos) els nostres súper logopedes, que en el seu departament de comunicació i llenguatge, amb les sessions diàries amb els alumnes, estan fent realitat un munt d’objectius de comunicació!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada