dimecres, 1 de desembre del 2021

QUE COMENCI LA MÀGIA! Les aules del MÀGIC D’OZ INAUGUREM EL CALENDARI D’ADVENT ADDITIU!

Aquest curs, les mestres de les aules del Màgic d’Oz hem buscat una alternativa al calendari d’advent. Una alternativa que fomenta la companyonia, la cohesió de grup i l’alegria, substituint la xocolatina per una activitat lúdica realitzada col·lectivament i substituint el descobrir o rebre alguna cosa per el donar i compartir nosaltres un moment especial del dia.

Tenint en compte que aquest és un calendari de "compte enrere" per a preparar-se pel Nadal, hem pensat que també podria servir-nos per treballar algunes competències bàsiques.

El dia 1 de desembre en arribar a la classe, els infants s’han trobat una corda on hi pengen 24 pinces de roba amb el número de dia, no hi ha res penjat (només una caseta de gingebre per als dies que estem a casa). A més de treballar l’espera, el goig de la sorpresa, el respecte vers els altres i la cohesió de grup; també s’incidirà en alguns objectius dels diferents llenguatges. Expliquem que el calendari d’advent ajudarà a saber els dies que falten per arribar el tió, els tallers de Nadal, les vacances... Com qualsevol calendari té els números que identifiquen  el  dia del mes que utilitzem en posar la data. Cada dia, al ser un calendari additiu, penjarem quelcom significatiu pel grup i així treballarem també el donar i no només el rebre: Desitjos de grup,  Pensaments per les persones que estimem, Dibuixos d’aquell dia, La recepta del massapà de Nadal, La Nadala que cantarem aquell dia en concret, O senzillament coses del nostre dia: una joguina amb la que hem jugat junts, una foto que ens agrada mirar...

Cada dia, comptarem els dies que han passat, els que falten... i el resultat serà un calendari ple de moments significatius pels infants, moments que ens apropen als valors del Nadal.

Us anirem informant de com va quedant el nostre calendari d’Advent additiu!

Que comenci la màgia!!







 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada