dilluns, 1 de març del 2021

El Pregó dels Infants

 

  Fa molts cursos que els alumnes del cicle superior de primària participem en el projecte “El pregó dels infants a les festes de Santa Eulàlia” que organitza l’ajuntament de Barcelona. Aquest curs, tot i les circumstàncies, no ha estat una excepció. El projecte té com a objectiu elaborar el pregó que es llegeix en començar les festes de Santa Eulàlia (festa major d’hivern).

Aquest curs el lema del projecte ha estat “Els nens i nenes no s’aturen”

La primera feina que vam fer va ser conèixer els drets dels infants i sí aquests drets havien estat respectats durant el període de confinament.

Després, en una segona fase, vàrem treballar com fer l’estrofa  que s’havia d’incloure en el pregó. Una pluja d’idees ens va ajudar a fer-la.

Una vegada feta l’havíem d’enviar a una altra escola, que també participava en el projecte, per tal que ens ajudés a completar-la. El nostre intercanvi va ser amb l’escola Concepción Arenal.

Com que aquest curs tot s’ha fet via telemàtica, uns tècnics, van venir a l’escola per gravar la lectura de la nostra part del pregó. Varen fer el mateix amb totes les escoles que participaven en el projecte, una vegada fetes totes les gravacions, les van ajuntar per completar tot el pregó.

La lectura la vam seguir, via youtube, el dia 11 de febrer al matí. Una vegada acabada la lectura vàrem haver de completar una missió que ens va encarregar la Super Laia.

Aquest curs tot ha estat una mica estrany perquè no ens hem pogut reunir amb totes les escoles que participen en el projecte. Ho hem trobat a faltar. Esperem que pels propers cursos canviïn les circumstàncies i puguem gaudir molt més del projecte.

Ara ens queda la última fase, que és elaborar un decàleg per llegir a les autoritats del districte, decàleg que també estarà relacionat amb els drets dels infants en moment de pandèmia.

 

Aquest és l’enllaç per tal de poder veure la lectura del pregó.

https://www.youtube.com/watch?v=hzHl-wjG_RQ
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada