dilluns, 6 de febrer del 2023

ESPAI SENSORIAL: EL FRED a les aules de les CUQUES i els DRAGOLINS

Les Cuques i els Dragolins experimentem amb el fred!

Aquestes últimes setmanes, el fred ha arribat fort i tothom l'ha notat. Els menuts de l'escola han experimentat aquesta sensació tèrmica a través del gel. A l'espai sensorial, hem "jugat" amb glaçons. aquest material és un recurs molt bo i senzill per descobrir la sensació de fred a través del contacte amb les mans, la boca... i descobrir un munt de noves sensacions explorant, manipulant i sentint lliurement!

Al principi, els va fer una mica d'angúnia però un cop s'hi van familiaritzar els va encantar! Una experiència sensorial divertidai, al mateix temps, molt enriquidora!





Com podeu veure, vam utilitzar glaçoneres de diferents formes: d'estrella, de fletxa, rodones amb i sense forat, allargats... un ventall de formes diferents! 

Però que va passar quan els glaçons tenien gust i color? Doncs les reaccions van canviar i la manera d'experimentar també! alguns, van aprofitar per pintar sobre paper, altres ja no se'ls posaven a la boca, d'altres no van parar de tastar... 

A les mestres ens va donar un espai molt valuós d'observació! Observar és també acompanyar, des d'un lloc respectuós i amb l'objectiu també d'aprendre del procés evolutiu de l'infant. 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada