divendres, 28 d’octubre del 2022

Les CUQUES i els DRAGOLINS d' EXCURSIÓ!! CELEBREM LA CASTANYADA!

 Ahir, les Cuques i els Dragolins van fer la seva primera excursió! Celebrem la Castanyada amb la millor companyia... TOTA L'ESCOLA!

És estrany trobar un infant a qui no li agradin les excursions. De fet, aquell dia ningú fa tard, tothom arriba a l’escola amb la cara il·luminada i plena d’il·lusió. Per què? Perquè anem d’excursió!

És quan experimentem noves situacions i sensacions i ens ajuda a descobrir habilitats personals i a potenciar-les.  

Les sortides i/o excursions ajuden a ser i fer més enllà de l’escola, de manera que s’amplien els àmbits rutinaris i es pren contacte amb entorns i persones noves. 

Amb aquestes activitats complementem l’aprenentatge rebut a l’aula o preparem als alumnes per adquirir-lo posteriorment, alhora que generem espais on el context pren importància per ell mateix i pot arribar a ser el mateix aprenentatge. 

En les sortides ens trobem en una situació on existeix una sensació de llibertat molt superior a la que tenim dins l’aula. Això genera que puguin sorgir situacions en què els mateixos alumnes generin una crítica, una opinió personal o expressin més obertament el que pensen. 

Si l’infant sent mentre aprèn, l’aprenentatge és infinitament més potent. En el procés de coneixement, les emocions juguen un paper important. Els aprenentatges adquirits en aquestes activitats perduren en la memòria dels infants molt més que no pas les activitats ordinàries d’aula: si les activitats estan carregades de sensacions, aquestes són molt més difícils d’oblidar. “Sense emoció no hi ha curiositat, no hi ha atenció, no hi ha aprenentatge.”






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada