dilluns, 8 de novembre del 2021

ESPAI MATEMÀTIC a les aules del MÀGIC d'OZ

A les aules del Màgic d'Oz treballem les matemàtiques a partir de la curiositat, l'observació i la necessitat d'interpretar el món que ens envolta. Però no ens aturem aquí! Volem que els infants desenvolupin les seves capacitats mentre resolen problemes, raonen, relacionen idees, les comprenen i les expressen en qualsevol àmbit.

Però, com ho fem realitat? Doncs portem a l'aula cinc dinàmiques que anem treballant quinzenalment: tallers, racons, reptes, rutines i construccions. 

Avui us expliquem la dinàmica de construccions! Desenvolupar el raonament espacial col·labora a comprendre millor conceptes abstractes. La visió espacial està estretament relacionada amb la consciència del propi cos i de l'entorn: identificar característiquues de les peces, classificar-les, rotar-les, fer-hi previsions de si aguantarà o caurà... I tot sota la mirada de les mestres que posem reptes als infants amb comentaris rics i estimulants. Acompanyem als alumnes amb observacions sobre el color, les quantitats, la mida o la forma de les peces. També alimentem el procés amb expressions com "ara gira a l'esquerra", "a d'alt", "a baix", etc. 

També, fomentem la imaginació i el joc simbòlic ja que fan cases, camins, torres i ponts! S'afavoreixen les relacions socials i de convivència, comparteixen espais, peces, posar-se d'acord amb els altres i establir normes de comportament. A nivell emocional, l'esperit de superació i la tolerància a la fustració, quan una torre cau, què fem? doncs amb bon humor i entre tots, la tornen a aixecar!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada