divendres, 5 d’octubre del 2018

TALLER TANGRAM I GEOPLÀ




Avui  els de primer al taller “Prenem mesures“ hem  estat treballant amb el Geoplà i el Tangram. Primer hem estat buscant el curiós origen  del Tangram i hem  trobat que és un trencaclosques  xinés , “Chi Chiao Panque”, que significa “joc dels set elements” ( un quadrat, cinc triangles rectàngles i un paralelogram).
Diu la llegenda xinesa que un emperador va mandar construir un mosaic molt especial i quan els seus servents ho estaven traslladant  se’ls va caure al terra i es va trencar en  set figures geomètriques perfectes. Quan els servents van intentar ajuntar les peces van comprobar que les podien unir de moltes maneres i que podien muntar moltes figures. Quan van arribar al palau li van contar al emperador que havia passat i aquest es va entusiasmar amb els resultats i els va agrair aquell regal.
Nosaltres hem gaudit muntant unes quantes figures seguint uns models i hem comprovat que realment es poden fer moltes figures a partir de set peces.
També hem estat treballant amb el Geoplà  formant diferents figures geomètriques col.locant les gomes elàstiques seguint uns models.
Nosaltres ens ho em passat super bé treballant i jugant amb el Tangram i al Geoplà.  Us  animem a que vosaltres també proveu un i l’altre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada