Pàgines

Pàgines

dilluns, 24 d’octubre del 2022

PRIMER TALLER DE CUINA

El dimarts passat, els alumnes de 4t vam gaudir del nostre primer taller de cuina!

Després de fer la compra, que ja us vàrem explicar, vam parlar amb el nostre cuiner, en Toni, per trobar un dia per fer una recepta super típica de la tardor, vam fer panellets! Vam seguir la recepta pas per pas i el resultat van ser molts i molts panellets deliciosos!

Us posem la recepta per si us animeu a fer-los a casa!

Recepta dels panellets

1. Temps de preparació11h.

2. Temps de cocció: 10 min a 200 g.

3. Nombre de porcions: 40 panellets

4. Ingredients:

- 15 g d'aigua
- 250 g d'ametlla crua sense pell
- 50 g patata o moniato
- 250 g de sucre
- Ratlladura de pell de llimona
- 1 clara d'ou
- 150 g de fruits secs per la cobertura (pinyons, ametlla, cacau...)
- Rovell d'ou per pintar.

5. Preparació:
- Bullim la patata o moniato amb pell, i després la pelem i l'aixafem amb una forquilla. També es pot fer durant 5-8 min al microones i reservar.
- Polvoritzem el sucre amb les pells de llimona i reservar.
- Triturem les ametlles crues i pelades.
- En un bol, posem l'ametlla triturada, el sucre polvoritzat i barregem.
- Afegim l'aigua, la clara d'ou i la patata o moniato cuit i tornem a barrejar fins a tenir una massa homogènia.
- Fem una bola i la posem en un bol. La tapem amb un drap de cotó i deixem que reposi durant 10ha la nevera. Un cop passades les hores, dividim la bola en el núm. de sabors que volem per als nostres panellets.
- Fem boletes, bastonets, muntanyes, etc. les formes que vulguem!
- Arrebossem amb els sabors seleccionats. Ens haurem d'ajudar amb les mans per anar clavant les ametlles i sobretot els pinyons.
- Els posem a coure al forn amb paper sulfurat, 8-10 min. a 200 graus.



Esperem que us agradin tant com a nosaltres! Bon profit!

Escrit pels alumnes de 4t

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada